Η ιστορία του Α.Σ.Κ. Λέοντες Νέας Σμύρνης


Ο Αθλητικός Σύλλογος Καράτε Λέοντες Νέας Σμύρνης ιδρύθηκε το 1987 με έδρα τη Νέα Σμύρνη και είναι ένα αθλητικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.  Αρχικά ονομαζόταν “Wado -Kai” και είχε τις εγκαταστάσεις του στην οδό Πριήνης 22  στη Νέα Σμύρνη. Το 1999 ο σύλλογος μετονομαστηκε λόγω της αλλαγής του αθλητικού νόμου σύμφωνα με τον οποίο οι Ελληνικές αθλητικές οργανώσεις πρέπει να έχουν Ελληνικά ονόματα. Ο Σύλλογος είναι αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με αριθμό μητρώου  Ξ.Ε. 23 και από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε με αριθμό μητρώου 36.

Ο Α.Σ.Κ. Λέοντες Νέας Σμύρνης εδρεύει επί της οδού Πλαστήρα 116 & Πριήνης σε ένα υπερσύγχρονο πλήρως κλιματιζόμενο χώρο, 550τ.μ., με δύο χώρους άθλησης ( tatami ) συνολικού εμβαδού 210τ.μ., ξεχωριστό χώρο παραμονής των γονέων με κλιματισμό, τηλεόραση, wi fi, μεγάλα αποδυτήρια ανδρών γυναικών και  πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Στο χώρο του γίνεται η εκγύμναση παιδιών όλων των ηλικιών αλλά και ενήλικων στο άθλημα του Καράτε. Τα μαθήματα γίνονται σε ομάδες: παίδων, εφήβων και ενήλικων  σε ένα πλήρες αθλητικό πρόγραμμα. Η ηλικία των μαθητών μας ξεκινάει από 4 ετών. Για όσους δεν το γνωρίζουν αξίζει να σημειώσουμε ότι στο karate-do wado-ryu: ΔΕΝ ανταλλάσσονται κτυπήματα μεταξύ των ασκουμένων (κάθε άσκηση που εκτελείται μεταξύ των αθλητών σταματά στην επαφή ή την ειδικά εξασκημένη πτώση του επιτιθέμενου στο δάπεδο). ΔΕΝ αντιμετωπίζεται η βία με βία, αλλά με αποφυγή.

Επιπλέον το   συγκεκριμένο άθλημα: εξασφαλίζει δυνατότητες αυτοάμυνας, βελτιώνει τη συγκέντρωση και την προσοχή, αναπτύσσει τη σωματική και πνευματική πειθαρχία, βοηθά στην εξάσκηση του θάρρους,  καταπολεμά το φόβο και τη δειλία, βοηθά στην ανάπτυξη πρωτοβουλίας, αυτοπεποίθησης και αυτοελέγχου.

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας του έχει αποκτήσει  πολλές διακρίσεις και μετάλλια στο άθλημα του Καράτε, σε  Πανελλήνιους, Βαλκανικούς και Πανευρωπαϊκούς αγώνες που τιμούν και εκπροσωπούν επάξια  τον Δήμο μας.

Τα τελευταία χρόνια εκτός από τα μαθήματα karate στις εγκαταστάσεις του συλλόγου γίνονται και μαθήματα aikido, krav maga & pilates.

Εξωαγωνιστικές δραστηριότητες του Συλλόγου:

Συμμετοχή στα προγράμματα του Δήμου μας για συλλογή τροφίμων, ενδυμάτων και βιβλίων για απόρους της περιοχής μας.

Πραγματοποίηση  αφιλοκερδώς σεμιναρίων αυτοάμυνας για ενηλίκους στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Συμμετοχή αφιλοκερδώς στο καλοκαιρινό πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου μας με επιδείξεις,, για την γνωριμία των παιδιών με το άθλημα και την αυτοάμυνα.  

Τα Βίντεο μας

Επικοινωνία

 • Τηλ:
  211 4015 976
 • Κιν:
  6981 092885
 • Email:
  leontesns@yahoo.gr
 • Διεύθυνση: Πλαστήρα 116 & Πριήνης
  Νέα Σμύρνη